
Carnaval in Rio
Carnaval in de buitenwijken van Rio de Janeiro hebben een speciale traditie, de Bate-Bolas. Een ongekend stukje volkscultuur uit de periferie van deze stad. Lees verder (klik op de titel)

Kijk op trainen
Zonder dat ze dit letterlijk benoemen vervullen trainers een spilfunctie bij het realiseren van een aantal belangrijke sociale waarden. En zijn daar ook erg goed in. Je kunt het onbewust bekwaam noemen, en door hun levenservaring, de liefde voor hun club, de sport en hun betrokkenheid bij hun spelers, zijn ze van onschatbare waarde. Lees verder (klik op de titel)


Straatvoetbal
De straat is de bakermat van het voetbal, de plek waar de Messi’s en Ronaldo’s worden geboren, waar voetbal nog in zijn pure vorm wordt gespeeld, en de echte liefhebbers onbezorgd een balletje trappen. Lees verder (klik op de titel)
Buitenspel in Cúcuta
‘Americano?!....Ah Holanda!’ In de taxi naar het hotel tref ik een opgewekte chauffeur. Heel even fronst hij zijn wenkbrauwen bij het horen van mijn reisdoel: de opvang van vluchtelingen in Cúcuta. ‘Jornalista?’ Nee, geen journalist. Aan de grens van Colombia en Venezuela ga ik op zoek naar sportfaciliteiten voor jonge vluchtelingen. Lees verder (klik op de titel)

Winnen
Tony Mudde schreef in de volkskrant dat het soms fijner voelt om brons te winnen in plaats van zilver. Dit naar aanleiding van Suzanne Schulting die deze week zilver won op de 500 meter shorttrack. Ook deze olympische spelen laten zien hoe belangrijk we het vinden om te winnen. Lees verder (klik op de titel)

Kracht van verliezen
Vaak denken we dat winnen de enige graadmeter is voor succes. Maar eigenlijk doen we daarmee tekort aan de kracht die er zit in verliezen.
Reden genoeg om deze keerzijde van winnen eens onder de loep te nemen. Te beginnen bij de vraag hoe het voelt om te verliezen en hoe we daar mee omgaan. Lees verder (klik op de titel)